Excite

Veel chocolade om beroerte te voorkomen

Er wordt vaak gezegd dat zoetigheid niet echt goed is voor de gezondheid. Uit Zweeds onderzoek is echter gebleken dat chocolade ook veel positieve eigenschappen heeft. Zo kan chocolade een beroerte helpen voorkomen.

Het onderzoek

Het onderzoek is gehouden door Susanna Larsson van het Karolinska Instituut in Stockholm. Er werd gekeken naar 33.000 Zweedse vrouwen en er is gebleken dat de kans op een beroerte wordt verkleind wanneer je chocolade eet. Het is zelfs zo dat de kans op een beroerte alsmaar kleiner wordt als je meer chocolade eet. Het onderzoek is al in 1997 begonnen en de vrouwen die zijn onderzocht waren tussen de 49 en 83 jaar.

Aantal beroertes

Tussen 1997 en 2004 waren er 1.549 beroertes onder de proefpersonen. Bij de vrouwen die wekelijks meer dan 45 gram chocolade aten, kregen 2,5 op de 1.000 vrouwen per jaar een beroerte. Als vrouwen per week minder dan 8 gram chocolade aten, kregen 7,8 op de 1.000 vrouwen per jaar een beroerte.

Veel chocolade eten

Het is misschien verraderlijk om nu maar elke week veel chocolade te eten. Dit is echter ook weer niet de bedoeling. Chocolade bevat immers veel suikers en vetten en dit is ook weer niet goed voor je lichaam. Daarom wordt er vooral aangeraden om pure chocolade te eten, omdat pure chocolade veel minder suiker bevat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021