Excite

Verbod voor zonnebank voor Duitse jongeren

Gister werd het wetsvoorstel in Duitsland goedgekeurd waarin staat dat jongeren niet onder de zonnebank mogen.

Door het verbod wordt er gehoopt dat jongeren beter worden beschermd tegen huidkanker. Er is gekozen voor een verbod, omdat het aantal gevallen van huidkanker de laatste tijd behoorlijk is toegenomen.

Duitsland is niet het eerste land waar het verboden is voor jongeren om onder de zonnebank te liggen. In België mogen zowel jongeren als mensen met een lichte huidskleur niet onder de zonnebank.

In West-Europa komt huidkanker steeds meer voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker en het lijkt zich steeds meer uit te breiden omdat er in West-Europa veel mensen met een licht huidstype wonen.

Het Nederlands Kankerinstituut is het helemaal eens met het besluit in Duitsland. Ook zij pleiten voor een verbod op de zonnebank voor jongeren in Nederland. Volgens het Nederlands Kankerinstituut zijn jongeren een doelgroep die erg vatbaar is voor huidkanker. En omdat ze nog niet helemaal volgroeid zijn, kan het nemen van een zonnebank erg gevaarlijk zijn.

Eerder werd bekend gemaakt dat zonnen onder de zonnebank helpt tegen kanker, omdat er vitamine D wordt aangemaakt dat kanker voorkomt. Toch is het zonnen zeker niet goed voor iedereen en jongeren moeten zich ervan bewust zijn dat het ook gevaarlijk kan zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021