Excite

Verbrand vlees vergroot de kans op kanker

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die met regelmaat vlees eten dat verbrand is, 60% meer kans op kanker aan de alvleesklier hebben. Volgens de onderzoekers is het daarom ook verstandiger dat mensen de barbecue of de frituur lager zetten om zo verbrand vlees te voorkomen. Het onderzoek werd gedaan door onderzoekers van de universiteit van Minnesota. De resultaten zijn dinsdag gepubliceerd tijdens een conferentie van kankerdeskundigen in de Amerikaanse stad Denver.

De wetenschappers zijn hier negen jaar mee bezig geweest. Ze hielden de eetgewoontes van ruim 62.000 gezonde mensen in de gaten. Van de onderzochte mensen kregen 208 mensen kanker aan de alvleesklier. Eén van de onderzoekers zegt hierover: ‘We kwamen erachter dat degenen die van een doorbakken hamburger of steak hielden 60 procent meer risico liepen op alvleesklierkanker dan zij, die hun steak minder doorbakken eten of geen vlees eten.’ Volgens het onderzoek hebben de mensen die de grootste hoeveelheid verbrand vlees eten zelfs 70% meer kans op alvleesklierkanker.

Het is daarom erg verstandig om tijdens de zomermaanden met de barbecue goed op te letten. Zorg ervoor dat je vlees niet te lang blijft liggen en eet niet teveel verbrand vlees. Volgens de onderzoekers van de universiteit van Minnesota kan dit echt ontzettend veel schelen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021