Excite

Verhelp migraine met kopje koffie

Wie vaak last heeft van migraine, doet er goed aan om dagelijks een of twee kopjes koffie te drinken. Dit zou wel eens de makkelijkste medicatie kunnen zijn om snel van je probleem af te komen.

Vroeger was migraine al één van de meest voorkomende ziekten, zo blijkt uit een oude Egyptische rol. Ondanks het feit dat de ziekte allang bestaat, weet lang niet iedereen wat het precies is. Veel mensen gaan er van uit dat het slechts om een ernstige hoofdpijn gaat, maar dat is niet het geval. Migraine is niet alleen een fysieke ziekte, maar heeft ook verschillende emotionele symptomen.

Migraine wordt veroorzaakt door een abnormaal biochemisch proces in de hersenen. Migraine is daarmee een neurologische ziekte die vaak al aanwezig is bij de geboorte en geërfd is van vader of moeder. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen die last van migraine hebben uit een familie komen met problemen in dat gebied.

Omdat iedere vorm van migraine anders is, is het moeilijk om één basis te vinden voor de oorzaak. Sommige mensen krijgen migraine van chocolade, terwijl anderen juist getriggered worden door een glas wijn. Waar het om gaat, is dat bepaalde producten, omstandigheden of voedingsstoffen zorgen voor een biochemische reactie in de hersenen, die dan vervolgens voor verschillende symptomen zorgt.

Hoewel één oplossing ook niet te vinden is, zou koffie wel eens het goedkoopste en makkelijkste medicijn kunnen zijn tegen migraine. De cafeïne in koffie stimuleert de hersenen en gaat de gevolgen van migraine tegen, waardoor je veel sneller weer opknapt.

Afbeelding: Flickr account Ahmed Rabea

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021