Excite

Waarom is vette vis gezond?

De meeste voedselsoorten waarin het woord 'vet' verwerkt zit, kun je beter laten staan als je gezondheid je aan het hart gaat. Het tegendeel is echter waar voor vette vis, want hierin vind je juist een aantal essentiële bouwstoffen waar je lichaam erg veel baat bij heeft. Het eten van vette vis is gezond!

Waarom is vette vis gezond?

Niet iedereen houdt van vis en dat is jammer. Vissoorten als paling, zalm en haring bevatten namelijk vetzuren waar je lichaam niet zonder kan. Dat vette vis zo gezond is, is voornamelijk te danken aan de Omega-3 vetzuren die zich slechts in heel beperkte mate in andere soorten voedsel bevinden. Deze vetzuren worden ook verkocht in de vorm van visolie capsules, maar het beste eet je natuurlijk gewoon echte, verse vis. Voor je gezondheid wordt aanbevolen om dat minimaal twee keer per week te doen. Het Gezondheidscentrum geeft echter het advies om het te beperken tot één keer per week, om overbevissing tegen te gaan.

Wat doen Omega-3 vetzuren?

DHA en EPA zijn twee Omega-3 vetzuren die je in vette vis tegen komt. Het consumeren van deze vetzuren heeft een aantal positieve effecten op het lichaam. Zo wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Ook hebben ze een gunstig effect op artritis en op het brein. Omega 3-vetzuren kunnen zelfs een positieve werking hebben op aandoeningen als depressies. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 8% van de hersenen bestaat uit deze vetzuren! Hoewel het lichaam deze vetzuren zelf ook kan aanmaken, is extra natuurlijk nooit verkeerd.

Het eten van vette vis is dus erg aan te raden. Je lichaam kan de bouwstoffen die zich in dit type vis zitten goed gebruiken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021