Excite

Vier jaar ouder door ongezonde levensstijl

Vrouwen die er een ongezonde levensstijl op na houden, zien er vier jaar ouder uit. Deze conclusie werd getrokken naar aanleiding van recent onderzoek. Voor het onderzoek werd aan 8000 Britse vrouwen gevraagd hoe oud ze vonden dat ze eruit zagen.

Uit de antwoorden op die vraag bleek dat vooral de ongezonde dingen, zoals roken, junkfood eten, een slechte huidverzorging, drinken en regelmatige bezoekjes aan de zonnebank ervoor konden zorgen dat ze er gemiddeld 4,25 jaar ouder uit zagen. En dit was een behoorlijk aantal, want maar liefst 20% van de vrouwen gebruikt geen vochtinbrengende crème, vier op de tien vrouwen zit regelmatig in de zon zonder ingesmeerd te zijn met zonnebrand en maar liefst een kwart eet twee of drie keer per week ongezond.

Een groot deel van de vrouwen vindt dit wel vervelend; een derde maakt zich zorgen over haar aantrekkelijkheid en een op de tien vrouwen tussen de 25 en 30 jaar oud is bang dat ze verlaten zal worden door haar partner. Ook zijn er veel vrouwen die rond hun vijftigste bang zijn dat ze op hun moeder gaan lijken. Tien procent van de ondervraagde vrouwen zou zich door middel van injecties jonger willen laten lijken, terwijl net een iets kleiner aantal zou gaan voor plastische chirurgie. Voor het overgrote deel van de vrouwen is restyling de meest geprefereerde oplossing tegen vroegtijdige veroudering.

Afbeelding: Flickr account liquene

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021