Excite

Vitaminetabletten: voor ieder kwaaltje één

In tijden van een snotterende neus, opgezette ogen en een dikke keel, verstopte luchtwegen is er vaak maar één middel: vitaminetabletten. Ze kunnen je helpen om aan te sterken en in gezondere tijden kunnen ze je meer weerstand geven. Alleen één stap in de drogist laat je zien dat vitaminetabletten vandaag een ware jungle zijn voor de consument.

Vitaminetabletten: wat is waarvoor?

Door de toegenomen populariteit van vitaminetabletten de afgelopen jaren is er zo'n beetje voor elke letter in het alfabet een tabletje. De meestvoorkomende tablet is simpelweg de multivitamine. Deze bevat een mix van de vitamines die je lichaam op een dagelijkse basis nodig heeft. Een andere bekende vitamine is vitamine C. Dit is normaal te vinden in groente en fruit, producten die we vaak niet voldoende binnenkrijgen in ons dagelijks dieet.

Overige vitaminen

Vitamine A zorgt voor mooi haar en goede ogen en een tekort kan leiden tot nachtblindheid of volledige blindheid. Vitamine B zorgt voor een goede koolhydraatstofwisseling en de controle van je energie. Vitamine B2 zorgt ook voor een goede spijsvertering en is tevens een vitamine die je algehele gezondheid bevorderd. Vitamine B12 is vooral belangrijk voor vegetariërs en veganisten die als gevolg van hun dieet bloedarmoede oplopen en de daarbij horende geestelijke problemen. Vitamine D zorgt voor stevige botten en vitamine E is vooral een antioxidant die daarom vaak te vinden is in cosmetica.

Heb je vitaminetabletten nodig?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen met een gezond en afwisselend voedingspatroon geen vitaminesupplementen nodig hebben om gezond te blijven. Bovendien kan een teveel aan vitaminen ook slecht zijn. Zo kan een te hoge dosis vitamine C leiden tot nierstenen. Vitaminen kunnen ook niet helpen als je al besmet bent met een verkoudheid. Ze kunnen wel bijdragen aan een betere weerstand.

Gezond met vitaminetabletten

Voor je aan de vitaminetabletten gaat, bedenk je dus goed waar je naar op zoek bent. Heb je ergens al langere tijd last van, denk aan zwakke nagels of dof haar, dan kan een extra vitamine je helpen om weer in topconditie te komen. Als je echt ziek bent of je kwakkelt al tijden met je gezondheid dan is een bezoek aan de dokter geen overbodige luxe. Uiteindelijk draait het natuurlijk om je gezondheid!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020