Excite

Vul je eten aan met voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn de laatste jaren steeds onmisbaarder geworden in onze maatschappij. Vanwege onze drukke werkdagen hebben we steeds minder tijd om gezond te koken. Gelukkig zijn tegenwoordig alle soorten vitaminen, mineralen en ijzers verkrijgbaar in de vorm van een supplement. Het slikken van voedingssupplementen is een makkelijke manier om toch aan je benodigde stoffen te komen.

Aanvulling op je eten

Door onze 24-uurs maatschappij eten mensen steeds ongezonder en onregelmatiger. Heb je een lange werkdag achter de rug? Dan nog maar even snel door de drive-in voor een fast food maaltijd, want je hebt natuurlijk geen zin meer om te koken. Mensen eten steeds meer makkelijk geprepareerd voedsel. Daar staat tegenover dat ze ook nog eens minder zijn gaan bewegen. Steeds meer westerlingen hebben dan ook last van overgewicht en hart- en vaatziekten.

Weerstand en gezondheid

Toch zijn voor een goed functionerend lichaam voedingssupplementen onontbeerlijk en moet je echt zorgen dat je er voldoende van inneemt. Vooral studenten en sporters die optimaal willen presteren op een tentamen of in een wedstrijd doen er goed aan om voedingssupplementen in te nemen om de weerstand te verhogen. Hoewel sommige vitaminen geen bouwstenen vormen voor je lichaam, zijn ze wel noodzakelijk voor bepaalde processen zoals een evenwichtige hormoonproductie.

Supplementen uit een potje

Voedingssupplementen zijn overal te koop. Wil je echter op verantwoorde wijze je dieet aanvullen, dan is het verstandig om eens langs te gaan bij een voedingsdeskundige. Samen kun je dan je eetpatroon doornemen en bekijken op welke gebieden jij nog bepaalde mineralen en vitaminen mist. Zodoende kun je dan de supplementen kopen die jij nog nodig hebt.

Supplementen in je dieet

Door goede voeding met eventuele aanvulling van voedingssupplementen zorg je ervoor dat je lichaam voldoende brandstoffen aanmaakt om goed te presteren. Bedenk echter wel dat voedingssupplementen geen vervanging zijn van fruit. Je hoeft er dus niet veel van in te nemen wanneer je zorgt dat je een gevarieerd en gezond dieet hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020