Excite

Voetbal is goed voor je gezondheid!

Vandaag speelt het Nederlandse elftal haar eerste WK-wedstrijd. Voor de één is dit een reden om vrij te vragen en voor de ander een reden om onder te duiken. Of je nu wel of niet van voetbal houdt, één ding is zeker: voetbal is goed voor de gezondheid.

Voetballen is allereerst natuurlijk hartstikke goed voor je conditie. Steeds in beweging zijn en afwisselen tussen intensieve beweging en rustige momenten, zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit gaat. Wekelijks een partijtje voetbal spelen kan er dan ook voor zorgen dat je hartaandoeningen voorkomt. Het hart en de aders worden bovendien versterkt door deze sport.

Natuurlijk is voetbal ook erg goed voor de lijn. Je rent tijdens een wedstrijd toch al snel zes tot zeven kilometer, waardoor je veel calorieën verbrandt. Bovendien maak je tijdens het voetballen (mits je dit in een team doet) endorfine aan, een stofje dat je een geluksgevoel geeft.

Tot slot heb je ook op geestelijk niveau veel aan voetbal. Het versterkt je zelfvertrouwen, het gaat stress tegen en het helpt je om je beter te concentreren en meer door te zetten. Ook niet onbelangrijk: voetbal is erg goed voor zelfdiscipline. Dit komt deels omdat het een groepssport is: je groepsgevoel wordt versterkt, waardoor je meer het idee hebt dat je verplichtingen aan elkaar hebt, zonder dat dit vervelend wordt. Als jij niet doorzet, dan heeft je hele team daar last van en dat wil je natuurlijk niet!

Afbeelding: Flickr account Randy Son Of Robert

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021