Excite

Vroeger waren vrouwen gezonder

Vrouwen waren in de jaren ’50 veel gezonder dan nu, dat blijkt uit recent onderzoek. Een opvallende conclusie, want juist nu zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en weten we ook dat bijvoorbeeld roken schadelijk is. Iets dat toen nog helemaal niet zo bekend was.

Het belangrijkste verschil tussen vrouwen van nu en vrouwen van toen is de hoeveelheid beweging. Vrouwen bewogen vroeger veel meer, omdat het huishouden veel meer van ze verlangde. Dit vertaalde zich in een gezonder hart. Ook moest er vaak gerantsoeneerd worden en dat betekende dat vrouwen meer groenten aten.

Volgens het onderzoek zijn de vijftigers van vandaag de dag veel minder gezond dan de vijftigers van een halve eeuw geleden. In de jaren vijftig namen vrouwen gemiddeld zo’n 1800 calorieën per dag tot zich en tijdens het huishouden verbranden ze er ook weer 1000. Tegenwoordig krijgen vrouwen bijna 2200 calorieën binnen en verbranden er slechts 556.

Toch gelooft het merendeel van de vrouwen dat ze gezonder leeft dan de generatie na de oorlog. Dat dat niet juist is, hebben de wetenschappers nu aangetoond. Zij waarschuwen bovendien voor de levensstijl van vandaag de dag en geven aan dat je maar het beste minder kunt eten en meer kunt bewegen, zodat je op latere leeftijd geen medicijnen hoeft te gebruiken om de dag door te komen.

Afbeelding: Flickr account Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021