Excite

Vrouw (40) start inzamelingsactie voor platte buik

  • © Getty Images
Vijf jaar geleden woog de nu 40-jarige Liesbeth de Wildt maar liefst 150 kilo. Ze had al langer last van overgewicht, maar in de laatste jaren werd het steeds erger. Toen ze een verdrietige periode mee maakte, bleef ze door eten en verloor ze al haar levenslust.

Toen de weegschaal uiteindelijk op de 150 kilo terecht kwam, besloot Liesbeth dat het tijd was om er wat aan te doen. Ze ging gezonder eten en bewegen en viel in een periode van vijf jaar maar liefst 80 kilo af. Doordat ze zoveel afgevallen is, heeft ze echter wel heel veel loshangend vel. Daar wil ze graag van af, maar een buikwandcorrectie wordt niet vergoed.

Volgens Liesbeth klopt dat niet: "Jarenlang heb ik alles op eigen kracht gedaan. Zonder hulpmiddelen, zonder diëtiste, zonder maagband. En nu wordt de operatie niet vergoed. Maar was ik jaren geleden direct naar het ziekenhuis gestapt voor een maagband, dan had ik die waarschijnlijk gewoon vergoed gekregen. Dat is toch bizar?"

Om Liesbeth toch aan haar buikwandcorrectie te helpen, hebben haar vriendinnen en familie een actie gestart. Zij hopen 5000 euro binnen te halen om de operatie te kunnen betalen. Inmiddels is bijna 10 procent van het streefbedrag binnen gehaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021