Excite

Vrouw neemt 26 items teveel mee op reis

Licht en efficiënt inpakken is een moeilijke opgave, zo blijkt uit een enquête, gehouden onder 2000 vrouwen, in opdracht van een Britse reisverzekering. Gemiddeld draagt een vrouw per week 34 kledingstukken maar zodra ze op vakantie gaat, pakt maar liefst 77% van de vrouwen zeker de helft meer in. Dat betekent dat uiteindelijk de helft van alle kleding onaangeroerd in de koffer blijft zitten.

Gemiddeld pakt een vrouw voor een week vakantie 19 topjes in, waaronder hemdjes en T-shirts. Daarnaast worden er minimaal 16 onderstukken, zoals broeken, shorts en rokjes, in de koffer gestopt. Van al die stukken worden slechts 10 topjes en 8 onderstukken gedragen. Naast kleding gaan ook vijf van de negen accessoires ongedragen mee terug naar huis. Hieronder vallen schoenen, zonnebrillen, hoeden. Ook blijven een paar schoenen, een paar bikini’s en een paar stuks ondergoed vaak onaangeraakt.

Waarom vrouwen zoveel meenemen is zeer logisch. Zo geeft 77% toe dat ze hun opties willen verbreden voor het geval ze niet kunnen beslissen wat ze aan willen zodra ze zijn gearriveerd op de vakantiebestemming. Niet geheel verwonderlijk is het dan ook dat 65 procent niet of nauwelijks haar koffer dicht kan krijgen. Meer dan de helft, 58 procent, noemt het een onmogelijke opgave om binnen het gewichtslimiet van de luchtvaartmaatschappij te blijven. 20 procent heeft dan ook al eens moeten bijbetalen voor het overgewicht.

Toch geeft 42 procent aan dat zij nog steeds van plan zijn om te gaan shoppen voor nieuwe kleren tijdens hun vakantie. Het is dan ook niet verrassend dat dit nogal eens strubbelingen oplevert met de mannelijke wederhelft, die vaak het slachtoffer is omdat de zware koffer uiteraard gedragen moet worden....

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021