Excite

Vrouw valt 50 kilo af met selfie-dieet

  • © Getty Images
De 35-jarige Eva was haar overgewicht meer dan zat en bedacht zelf een manier om af te vallen: het selfie dieet. Deze vrouw uit IJsland besloot foto's waar ze niet tevreden over was op social media te plaatsen, als motivatie om af te vallen en als stok achter de deur. Dit bleek bijzonder goed te werken: de selfies openbaar maken motiveerde haar om nu écht de strijd met de kilo's aan te gaan.

Eva woog na twee zwangerschappen 120 kilo en at praktisch elke dag junkfood en afhaalmaaltijden. Nadat ze met haar selfie dieet begon, besloot ze echter gezonder te gaan eten. Vervolgens bleef ze elke dag foto's plaatsen en des te meer verschil er tussen die foto's zat, des te gemotiveerder ze werd. Ook vrienden hielpen hierbij; die zagen de verschillen soms nog beter dan zij zelf.

De 35-jarige vrouw verruilde suiker, tarwe en zetmeel voor groenten en fruit en keek op zware momenten steeds naar haar selfies voor extra motivatie. Na een jaar en heel veel selfies liet de weegschaal zien dat ze maar liefst 50 kilo was afgevallen.

Hoewel ze zich gedurende het jaar ontzettend schaamde voor de selfies, zorgden ze er wel voor dat ze doorzette. Nu ze lichter weegt, is ze heel tevreden over haar lichaam en heeft ze veel energie om met haar kinderen te spelen. Waar ze eerst het liefst alleen activiteiten ondernam die ze kon combineren met eten, kan ze nu ook 'gewoon' weer tijd doorbrengen met haar kinderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021