Excite

‘Vrouwen beslissen wat er in huis gebeurt’

Als het om het huishouden gaat, dan hebben vrouwen het meeste in te brengen. Mannen houden zich redelijk afzijdig en stellen zich terughoudend op als er beslissingen moeten worden genomen. Dit blijkt uit recent Brits onderzoek.

Voor dit onderzoek werden 3.000 koppels ondervraagd over hun relatie en de taakverdeling in hun huishouden. Hieruit bleek dat het meestal de vrouwen waren die beslisten wat er gegeten werd, waar er gewoond werd, wanneer de kinderen kwamen, waar ze naar toe op vakantie gaan en waar geld aan uitgegeven wordt. Mannen mogen hun mening geven als het gaat om de aanschaf van een nieuwe auto of de keuze voor het tv-programma waarnaar gekeken wordt.

Vrouwen nemen niet alleen de grote beslissingen, maar ook de kleine, dagelijkse beslissingen. Denk hierbij aan hoe laat ze naar bed gaan, wat de temperatuur in huis is en hoe vrije tijd ingedeeld wordt. Zelfs het seksleven wordt over het algemeen door vrouwen geregeld. Zij bepalen niet alleen hoe vaak ze seks hebben, maar ook wanneer.

Uit de resultaten van het onderzoek is duidelijk op te maken dat mannen niet langer de broek in huis aan hebben. Bovendien zijn ze zich daarvan bewust. Opvallend is dat de meeste mannen daar niet erg mee zitten en dat ze het op een bepaalde manier wel prettig vinden dat ze niet overal mee bezig hoeven te zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker silas216

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020