Excite

Vrouwen gebruiken schadelijke cosmetica

Ruim tachtig procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt verkeerde cosmetica. Deze cosmetica kan het verouderingsproces van de huid versnellen. Dit zegt Jetske Ultee van de Velthuis Kliniek.

Omdat vrouwen de verkeerde cosmetica gebruiken, heeft ruim 20% last van huidproblemen. Dat komt omdat veel producten alcohol en parfum bevatten. Dit kan zorgen voor chronische huidirritatie. Het verouderingsproces komt hierdoor veel sneller in gang. De uitspraken van Jetske Ultee worden bevestigd door Martino Neumann, hoofd dermatologie bij het Erasmus MC. Hij constateert dat vrouwen steeds meer gaan smeren, maar dit heeft volgens hem juist een grotere kans op meer problemen met de huid.

Volgens Jetske Ultee ligt de oorzaak van het erg hoge percentage van vrouwen die verkeerde cosmetica gebruikt bij de cosmeticabedrijven. Zij komen vaak met loze beloftes. Volgens haar zijn reinigers vaak erg agressief en hebben crèmes vaak onvoldoende werkzame stoffen. Zelfs producten met natuurlijke ingrediënten zijn niet te vertrouwen, omdat deze ook voor huidproblemen kunnen zorgen. Het is beter als vrouwen niet teveel afgaan op de reclamespotjes, waarin allerlei zaken worden beloofd. Dit heeft juist een tegenovergestelde werking.

Jetske Ultee en Martino Neumann gaan samen onderzoek doen naar de diverse ingrediënten van producten en hoe vrouwen deze producten gebruiken, om meer duidelijkheid over deze zaak te krijgen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021