Excite

Vrouwen hebben gemiddeld 17 paar schoenen

Dat vrouwen van schoenen houden, is bekend. Dat vrouwen over het algemeen ongeveer 17 paar schoenen in bezit hebben, is voor veel mensen wel nieuws. Amerikaans onderzoek wees dit uit en bevestigde bovendien dat de meeste vrouwen van die 17 paar maar 3 paar echt regelmatig dragen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Shop Smart Magazine onder ruim 1.000 vrouwen ouder dan 18 jaar. Zij bleken per persoon gemiddeld zo’n 17 paar schoenen te hebben. Dit is zelfs nog een beetje minder dan vier jaar geleden; toen lag het gemiddelde op 19 paar schoenen.

Meer dan de helft van alle vrouwen heeft meer dan 10 paar schoenen. 13 procent overstijgt zelfs de 30 paar. Gemiddeld koopt een vrouw per jaar drie paar nieuwe schoenen voo r35 euro per paar. Een derde van de vrouwen geeft tenminste 75 euro per paar uit.

Online shoppen is vooral erg populair geworden; vier jaar geleden kocht nog maar 14 procent van de vrouwen haar schoenen online en inmiddels is dat percentage al gestegen tot 29 procent. 39 procent van de online shopsters heeft haar aankopen ook al wel eens teruggestuurd.

Veertig procent van de vrouwen geeft de voorkeur aan platte schoenen, maar 8 procent draagt overdag hakken die hoger zijn dan 6 centimeter. Meer dan een kwart heeft wel eens schoenen aangehad met hakken van 10 centimeter of hoger.

Afbeelding: Flickr account Jesslee Cuizon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020