Excite

Vrouwen hebben vaak spijt van keuzes liefdesleven

Vrouwen hebben twee keer zo vaak spijt van keuzes in hun liefdesleven als mannen. Het dan om specifieke zaken als gemiste kansen, relaties die uitgingen en 'die ene persoon die je hebt laten gaan'. Hoewel bijna iedereen spijt heeft van beslissingen in de liefde, blijken vrouwen er vele malen vaker last van te hebben.

In een onderzoek van de Northwestern University's Kellogg School of Business werden 370 personen gevraagd waar ze het meeste spijt van hadden. Terwijl slechts 19 procent van de mannen een situatie uit hun liefdesleven noemden, deed 44 procent van de vrouwen dat. Daarmee is de liefde met afstand het onderwerp waar vrouwen de meeste spijtgevoelens bij hebben.

De tweede plaats in het onderzoek was weggelegd voor familie issues. Zo zeiden veel ondervraagden dat ze aardiger hadden willen zijn tegen hun dierbaren. Ook het mislopen van goed onderwijs werd vaak genoemd. Daarnaast hadden mensen spijt dat ze niet sneller zijn gaan scheiden, of dat ze voor het geld hadden gekozen in plaats van hun dromen na te jagen.

Toch is spijt niet slecht. Professor Neal Roese zei tegen Mail Online dat spijt mensen tot grotere successen in de toekomst kan drijven. '"Spijt is een motivator. Het werkt in je voordeel als je ergens een les uit kan trekken en weer verder gaat. Het wordt pas problematisch als je in de spijtgevoelens blijft hangen," aldus de professor.

Afbeelding: Flickr, gebruiker cameronkiselphoto

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020