Excite

Vrouwen houden dieet maar een week vol

Veel vrouwen zijn regelmatig op dieet. Sterker nog; er zijn vrouwen die beweren hun hele leven al op dieet te zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat dit bijna niet kan, want over het algemeen houden vrouwen hun dieet maar een week vol.

Het onderzoek liet zien dat de meeste vrouwen zo weinig doorzettingsvermogen hebben, dat ze na een dag of acht de handdoek al in de ring gooiden. Dat is niet omdat ze eigenlijk stilletjes vonden dat hun looks al prima waren, want slechts vier procent van de 1000 ondervraagde vrouwen gaf aan dat ze ontzettend veel zelfvertrouwen had.

Maar liefst 42% van de vrouwen gaf aan dat ze op het moment bezig waren om een paar kilo kwijt te raken en in de meeste gevallen was het aanzetje hiervoor gegeven door een wat minder vriendelijk spiegelbeeld. Anderen hadden een weinig vleiende opmerking van hun partner gehad, of hadden onflatteuze foto’s gezien op Facebook. Tot slot waren er nog een paar vrouwen die geïnspireerd werden door beroemdheden en een paar die graag een beter liefdesleven wilden hebben.

Wat de reden ook is, de kans dat het resultaat bereikt gaat worden is gewoon niet zo groot, want veel vrouwen beginnen gewoon maar met een dieet en komen er later achter dat dat dieet helemaal niet zo goed bij ze past. Ze beginnen vaak op een zondag en gaan zich na een harde week in het weekend dan weer te buiten aan allerlei vette, ongezonde dingen. Dit proces herhaalt zich meerdere keren per jaar. Een oplossing hiervoor is er helaas nog niet...

Afbeelding: Flickr, gebruiker theimpulsivebuy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021