Excite

Vrouwen krijgen mooiere benen van hakken

Hoge hakken zijn misschien niet altijd praktisch, maar ze maken je benen wel een stuk mooier. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs in Groot-Brittanië werd uitgevoerd. Bij vrouwen met hoge hakken is er namelijk sprake van een meer gelijke ontwikkeling van binnenste en buitenste kuitspieren.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij vijf mannen en vijf vrouwen tussen de 18 en 33 jaar. De deelnemers hebben vooral een zittend leven, zodat de resultaten uit het onderzoek uitsluitend te danken kunnen zijn aan het wel of niet dragen van hakken. En die resultaten zijn opvallen. Zo blijkt een kortere hak de binnenkuitspier sterker te ontwikkelen. Die hak zorgt er namelijk voor dat de spier harder moet werken en dat merk je in de spieren.

De onderzoekers hebben ook aandacht geschonken aan een mogelijke oorzaak. Die zou te vinden kunnen zijn in de signalen die door de hersenen worden doorgegeven. Spieren ontwikkelen zich meer als er sprake is van verhoogde hersenactiviteit. Mensen die sterkere signalen afgeven met hun hersenen, spannen zich tijdens activiteiten vaak veel meer in.

Dat hakken dragen positieve gevolgen kan hebben, bleek eerder ook al uit een Italiaans onderzoek. Daar kwam uit naar voren dat een gemiddelde hak je lichaam steviger maakt en het seksleven van vrouwen kan verbeteren. Hiervoor werd onder meer de elektrische activiteit in de bekkenbodemspieren van vrouwen gemeten. Hieruit bleek onder meer dat spieren meer ontspannen leken te zijn als vrouwen hakken droegen.

Afbeelding: Flickr account Andrea Rinaldi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020