Excite

Vrouwen kunnen beter omgaan met geld

Volgens een onderzoek onder 3000 Britten kunnen vrouwen beter omgaan met gelddan mannen, zo meldt de Telegraph. Deze conclusie komt ongetwijfeld als een schok voor de mannen die hun vrouw ervan betichten een gat in de hand te hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vooral goed in de gaten houden waar hun geld naar toe gaat en dat de kans dat zij schulden opbouwen veel kleiner is. Ze lenen minder en maken minder gebruik van een credit card. Als zij een credit card gebruiken, dan betalen ze meestal regelmatig een bedrag terug. Mannen hebben juist veel vaker de neiging om opstapelende schulden te negeren en vergeten bovendien regelmatig rekeningen te betalen.

Gemiddeld bleken mannen een paar honderd pond meer schuld te hebben dan vrouwen. Zij geven hun geld vooral uit aan gadgets en gebruiken bijvoorbeeld hun credit card voor de vaste lasten.

Al jarenlang heerst de gedachte dat vooral vrouwen slecht met hun geld om kunnen gaan. Zij zouden vooral veel uitgeven aan schoenen en kleding en zouden niet vooruit kijken naar eventuele rekeningen die nog moeten komen. Nu blijkt echter dat dit helemaal niet waar is. Sterker nog: van de mannen vergeet maar liefst 25% wel eens een rekening te betalen of is hiermee te laat, terwijl deze fout maar door 17% van de vrouwen gemaakt wordt. Het lijkt er dus op dat mannen juist degenen zijn die de fouten maken die zij normaal gesproken graag afschuiven op vrouwen.

Afbeelding: Flickr account alancleaver_2000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021