Excite

Vrouwen kunnen niet kiezen, mannen zijn lomp

Het zal voor de meeste mannen geen verrassing zijn, maar wetenschappelijk onderzoek heeft nu onomstotelijk bewezen dat vrouwen minder besluitvaardig zijn. Dat betekent dat vrouwen inderdaad langer doen over het uitzoeken van leuke kleren of nieuwe schoenen, maar ook dat mannen sneller een ongenuanceerd oordeel vellen.

En dat is lang niet altijd een voordeel. Vrouwen zijn dan ook minder bekrompen dan mannen en staan veel meer open voor nieuwe ervaringen, concludeert het onderzoek van de Warwick University in Engeland. Vrouwen zijn daarom in het voordeel in situaties waarbij de aanpak van groot belang is en niet de keuze voor het één of het ander. Slecht-nieuws-gesprekken zijn daarvan een goed voorbeeld.

In het onderzoek kregen honderd proefpersonen vijftig artikelen voorgelegd. Vervolgens moesten ze die artikelen in een aantal categorieën plaatsen. Daarbij hadden ze de keuze een artikel volledig, gedeeltelijk, of helemaal niet in een categorie te scharen. Uiteindelijk bleek dat vrouwen 23 procent vaker dan mannen de optie 'gedeeltelijk' aankruisten.

Verder beoordeelden de proefpersonen een aantal stellingen, zo legt Daily Mail Online uit. 'Is verf een gereedschap?' bijvoorbeeld, of, 'Is een tomaat een vrucht?'. Ook uit deze test bleek dat vrouwen sneller geneigd zijn antwoorden te geven als: 'gedeeltelijk' of 'een beetje', terwijl mannen minder moeite hadden met het doorhakken van een knoop en vaker 'ja' of 'nee' antwoordden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker korom

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021