Excite

Vrouwen lijnen moeilijker dan mannen

Slecht nieuws voor de dames die met hun partner op dieet zijn. Vrouwen hebben namelijk meer moeite met lijnen dan mannen. Mannen verliezen gemakkelijker gewicht dan vrouwen, omdat ze minder geobsedeerd zijn door eten. Ook zien mannen voedsel niet als troost, waar veel vrouwen juist voeding gebruiken als beloning of comfort.

Emotioneel

Dat blijkt uit een onderzoek op basis van gegevens van 1,2 miljoen afvallers. Volgens deskundigen van het voedingscentrum dat het onderzoek uitvoerde, zijn vrouwen emotioneel meer verbonden met voedsel dan mannen. Mannen hebben minder moeite om verleidingen te weerstaan. Vrouwen vinden het moeilijk om bijvoorbeeld nee te zeggen tegen een aangeboden traktatie.

Spiermassa en stofwisseling

Het is daarom dat de resultaten verschilden van de mannen en vrouwen uit het onderzoek. Vrouwen vielen gemiddeld vijf kilo of in een periode van twaalf weken, terwijl de mannen in diezelfde periode vijf kilo verloren. Mannen bleken ook sneller spiermassa aan te maken, en hadden een snellere stofwisseling.

Troost

Volgens een van de onderzoekers, Jacquise Lavin, heeft het verschil alles te maken met onze hersenen. “Uit ons onderzoek blijkt dat de hersenen van de man veel meer gericht zijn op oplossingen. Omdat mannen zich specifiek op een doel kunnen richten, zoals een dieet, worden ze minder afgeleid door andere factoren. Stress bij een vrouw zorgt veel eerder voor een eetbui dan bij een man.”

“Een gezin onderhouden, financiële druk, gebrek aan tijd en emotionele problemen leiden ertoe dat mensen troost gaan zoeken in voedsel. Het is in deze tijd moeilijk om af te vallen,” stelt dokter Lavin.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021