Excite

Vrouwen met dikke billen werken hard

  • © Getty Images
Veel vrouwen zouden het liefst zien dat hun billen wat kleiner waren, maar onderzoek heeft nu aangetoond dat het helemaal niet gek is als vrouwen wat vollere billen hebben. Mannen blijken hier namelijk massaal op te vallen. En dat komt vooral omdat ze denken dat een vrouw met een voller achterwerk harder werkt. Tenminste, dat is de conclusie die onderzoekers van de universiteit van Texas trokken.

Uit dat onderzoek kwam onder meer naar voren dat mannen denken dat vrouwen met een volle bips goede genen hebben. Daarnaast denken ze dat die vrouwen harder werken. Daarom hebben ze automatisch al een streepje voor bij mannen. Overigens zijn het niet alleen dikke billen die meehelpen; het belangrijkst is eigenlijk de curve van de onderrug naar de billen. Als die op ongeveer 45,5 graad uitkomt, dan is dat volgens mannen perfect.

Daarnaast zou er nóg een reden zijn voor de aantrekkingskracht van dikke billen. Die gaat echter terug naar de oertijd. Toen vrouwen op twee benen gingen lopen, werd de zwangerschap ineens zwaarder. Door de billen naar achteren te steken - en ze groter te laten lijken - wordt het gewicht van de baby beter verdeeld. De zwangerschap is hierdoor minder zwaar en moeders hebben minder pijn en dus meer energie om voedsel te vinden voor hun kinderen. In de moderne tijd zou dit zich doorvertalen in het gegeven dat vrouwen met dikke billen beter in staat zijn om door te werken tijdens de zwangerschap.

Mocht de aantrekkingskracht op het mannelijke geslacht nog niet voldoende zijn, dan is het ook goed om te weten dat dikke billen gezond zijn. Vrouwen met een vollere bips zijn gemiddeld intelligenter en hebben veel minder last van chronische ziekten. Daarnaast hebben ze een laag cholesterolgehalte en hebben ze minder kans op diabetes of hartkwalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021