Excite

Vrouwen met stoma maken pin-up kalender

  • © Getty Images
Een groep Britse vrouwen is uit de kleren gegaan voor het goede doel. Het gaat om vrouwen die vanwege de ziekte van Crohn allemaal een stoma hebben. Ze poseerde speciaal voor een pin-up kalender in lingerie. Met deze actie willen ze laten zien dat ze vrouwen ook mét een stoma heel erg sexy kunnen zijn. En dat ze zich sexy voelen is duidelijk te zien; de vrouwen staan er stuk voor stuk vol zelfvertrouwen op.

Samantha Calwey is initiatiefneemster van de actie. Zij besloot de kalender te maken omdat ze weet at er vrouwen met een stoma zijn die zich niet eens uit durven te kleden voor hun partner, omdat ze zo onzeker zijn over hun stoma. Samantha en de deelneemsters hopen dat de kalender een bijdrage kan leveren aan een positiever zelfbeeld van vrouwen met een stoma.

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking in de darmen. Om deze te behandelen, moet er in sommige gevallen een stukje darm verwijderd worden. Dit betekent dat de ontlasting niet meer op de natuurlijke manier het lichaam kan verlaten, waardoor er een stoma voor in de plaats komt. Dit is ook gebeurd bij alle vrouwen die mee hebben gewerkt aan de kalender.

De opbrengst van de kalender komt ten goede aan de organisatie Purple Wings, die zich inzet voor mensen met een darmziekte. De kalender is ook verkrijgbaar via die organisatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021