Excite

Vrouwen: shoppen geeft ‘boost’

Waar mannen vooral moe worden van shoppen, geeft het vrouwen juist energie. Dit blijkt uit de Nationale EnergieBarometer. Ook de uitkomst voor mannen was erg opvallend: zij krijgen vooral veel energie van een romantische avond.

De Nationale EnergieBarometer wordt jaarlijks uitgevoerd door GfK. Voor dit onderzoek worden 1188 mensen ondervraagd over het onderwerp natuurlijke energie. Op de vraag ‘Hoe krijgt u energie’ antwoordt 19% van de mannen ‘een romantische avond/nacht’. Vrouwen kopen graag iets voor zichzelf; 35% zegt hier vooral energie van te krijgen.

Uit het onderzoek blijkt uit dat mensen heel vaak een verkeerd beeld hebben van hoe ze energie kunnen krijgen. Bijna de helft van de deelnemers noemt slapen als belangrijkste bron van energie, terwijl juist plezier en geluk een bron van energie zijn. Dit is ook precies de factor waar we dit jaar met z’n allen minder op scoren, met als resultaat dat we ons energieniveau in het algemeen ook lager beoordelen: met een 6,88. Vorig jaar was dit nog 6,99.

Dat lang slapen niet de bron van energie is, blijkt wel uit het feit dat het energieniveau van mensen die 9 uur of langer slapen blijft steken op een 6,6. Mensen die 7 of 8 uur slapen, scoren juist weer een 7,1: een aanzienlijk verschil. Nog minder slapen is niet per se een goed idee: wie minder dan 7 uur slaapt zal ook merken dat zijn of haar energieniveau daalt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker NY-photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021