Excite

Vrouwen stalken via Facebook

Facebook wordt vaak gebruikt door vrouwen om hun man te stalken. Dit komt omdat het op het internet veel gemakkelijker en anoniem is. Vrouwen vinden het moeilijk om hun ex los te laten en dit komt mede door de komst van Facebook. Ze kunnen precies zien wat hun ex doet en met wie en door de nieuwsgierigheid blijven ze dit in de gaten houden. Dit gaat soms erg ver, bijvoorbeeld door nep-accounts te maken. Ook worden er berichten gestuurd naar de exen die niet door de beugel kunnen.

Als het gaat om cyberstalking, dan is 35 procent van de slachtoffers een man. Offline zijn deze cijfers heel anders. Daar is slechts 8 procent van de slachtoffers een man. Deze cijfers zijn best schrikbarend, maar ook te verklaren.

Op Facebook kan alles geheel anoniem. Dit haalt iets van angst en schaamte weg, veel vrouwen hebben het idee dat ze het best kunnen doen, omdat het allemaal toch online staat. Wanneer je iemand offline stalkt, moet je hem of haar kunnen overmeesteren en het wordt in het algemeen minder geaccepteerd.

Dat er steeds meer vrouwen zijn die online stalken is onderzocht door Dr. Emma Short namens de universiteit van Bedfordshire. Er hebben honderden mensen meegedaan aan het onderzoek. Deze reacties zijn binnen gekomen naar aanleiding van een online enquête.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rochelle, et. al.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020