Excite

Vrouwen vinden thuiswerken lastiger

De universiteit van Toronto heeft een onderzoek gedaan naar het thuiswerken onder mannen en vrouwen. Professor Scott Schieman heeft ontdekt dat vrouwen veel meer waarde hechten aan een scheiding tussen het privéleven en hun werk. Het blijkt dat vrouwen zich hierdoor vaker ongemakkelijk voelen wanneer ze vanuit hun huis werken. Ook voelen ze zich vaak schuldig, omdat ze denken dat het gezinsleven wordt verstoord door het thuiswerk.

Mannen hebben hier in het algemeen veel minder last van. Zij kunnen ook prima functioneren wanneer ze vanuit huis werken. Ze hebben er ook minder problemen mee wanneer ze door hun werk of baas worden gebeld als ze thuis zijn. Vrouwen hebben hier in het algemeen ook al moeite mee en de mate van stress schoot omhoog wanneer ze vaker gebeld of gemaild werden.

Ook is er uit het onderzoek gebleken dat de leeftijd, huwelijkse staat of moederschap geen enkel verschil maakt bij de stressgevoeligheid in combinatie met thuiswerk. Het onderzoek door de Universiteit van Toronto werd onder 1042 volwassenen gedaan.

Thuiswerk is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is natuurlijk erg makkelijk om vanuit huis te werken. Steeds meer werkgevers hebben opties voor thuiswerk. Dit bespaart reisgeld en dus ook geld voor het bedrijf. Helaas blijkt thuiswerk dus niet altijd de juiste oplossing.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yodel Anecdotal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020