Excite

Vrouwen vinden voorlezen sexy

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de Britse mannen zijn vrouw regelmatig voorleest om haar te helpen te ontspannen. Twee derde van de vrouwen vindt dit prettig en toont zelfs meer affectie voor een man die voor het slapen gaan iets voor hen leest.

Het Britse onderzoek werd gehouden onder 1000 mensen en liet zien dat vooral restaurantrecensies, reisgidsen en romantische verhalen erg goed vallen bij de vrouwen. Het grote voordeel van voorlezen ten opzichte van praten, is dat de vrouwen bij het voorlezen niet hoeven te antwoorden. Dit werkt daardoor heel ontspannend.

Bovendien lijkt het er sterk op dat vrouwen het voorlezen ook sexy vinden en het als opwindend ervaren. Voor de mannen betekent het voorlezen het verbeteren van de kwaliteit van de tijd samen. Duidelijk mag zijn dat voorlezen dus lang niet alleen iets voor kinderen is.

In het onderzoek is alleen gekeken naar de ervaring van het voorlezen door mannen. Hoe mannen het ervaren als hun vrouwen voor lezen, is niet bekend.

Voor wie niet van lezen houdt zijn er natuurlijk altijd nog andere manieren om ontspannen in slaap te kunnen vallen. Je kunt altijd nog een beetje TV kijken, genieten van een lekkere massage of net voor je slapen gaat nog even (samen) douchen. Dan ben je weer helemaal opgewarmd en val je heerlijk in slaap.

Afbeelding: Flickr account Vivi Calderón

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021