Excite

Vrouwen werken liever voor mannen

Zowel het bedrijfsleven als de overheid spannen zich in om meer vrouwen aan de top te krijgen. Maar zitten vrouwen daar wel op te wachten? Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen over het algemeen veel liever voor een man werken!

Volgens onderzoeksresultaten van OnePoll.com werkt maar liefst tweederde van de vrouwen het liefst voor een man. Mannen stralen namelijk veel meer gezag uit, zeggen wat ze bedoelen en kunnen beter delegeren, aldus de website. Bovendien zijn ze wat harder dan vrouwen. Veel vrouwen vinden dat zij minstens zo goed werk leveren als hun vrouwelijke baas, terwijl de vrouwen met een mannelijke baas hier veel minder stellig over zijn.

Overigens is het niet zo dat mannen overal beter in zijn. Zo luisteren vrouwen over het algemeen beter en kunnen zij beter omgaan met vervelende situaties die te maken hebben met werknemers. Als het dan ook om het persoonlijke aspect ging, waren zowel mannen als vrouwen wél weer heel erg tevreden over hun vrouwelijke baas.

Daarom is het ook beter dat management teams niet alleen uit vrouwen, maar ook niet alleen uit mannen bestaan. Met een combinatie heb je precies de juiste balans en kunnen alle leden van het team elkaar aanvullen. Dat is goed voor de werknemers, de klanten én de resultaten!

Link bij het artikel: Nieve44/La Luz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021