Excite

Vrouwen willen liefde, mannen seks

Fijn dat daar geld aan besteedt wordt: wetenschappelijk onderzoek heeft iets uitgewezen dat wij als leken nooit hadden kunnen bevroeden, namelijk dat vrouwen op zoek zijn naar liefde en dat mannen seks willen. Joh.

Uit het onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Family Issues blijkt dat mannen en vrouwen om hele andere redenen gaan samenwonen. Vrouwen zijn het als een opstapje naar het huwelijk, terwijl mannen meer seks verwachten en samenwonen zien als een proefritje.

Het is dus nog maar de vraag of mannen die samenwonen net zo veel van hun partner houden als mannen die getrouwd zijn. Uit het onderzoek kwam overigens wel naar voren dat mannen en vrouwen het op bepaalde punten wel degelijk met elkaar eens zijn. Zo vinden beide geslachten het fijn om meer tijd met elkaar te besteden en de kosten van levensonderhoud met elkaar te kunnen delen.

Volgens professor Penelope Huang die het onderzoek van de Universiteit van Californië leidde, noemden mannen opvallend vaak reguliere seks als een reden om samen te gaan wonen.

Volgens vrouwen is het grootste nadeel van samenwonen dat het minder serieus is dan een huwelijk. Mannen vonden samenwonen om hele andere redenen hinderlijk: zij zagen het vooral als een einde aan hun vrijgezelle levensstijl.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The Welsh Poppy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021