Excite

Vruchtbaarheid verbeteren? Niet zo!

Het is niet voor iedereen makkelijk om kinderen te krijgen. Wie zich verdiept in vruchtbaarheid en alles wat daar om heen hangt, zal ongetwijfeld merken dat de adviezen niet altijd op de wetenschap gebaseerd lijken. Bovendien spreken ze elkaar nogal eens tegen. Wij zetten een aantal van de meest hardnekkige mythes voor je op een rijtje.

Als eerste is er de eeuwige strijd tussen boxers en slips. Veel mensen denken dat het voor mannen beter is om boxers te dragen, omdat de kans op oververhitting van sperma dan kleiner is. Volgens wetenschappers is dit je reinste onzin. Hetzelfde geldt voor verschillende Chinese kruiden die gepromoot worden als goed voor de vruchtbaarheid.

Grapefruitsap heeft wel een klein beetje effect; is het niet op de vruchtbaarheid, dan is het wel op de gezondheid. Voor dat eerste is het wetenschappelijke bewijs niet helemaal overtuigend, maar de vitamines maken veel goed.

Een trucje dat veel vrouwen uithalen om zwanger te raken, is direct na de seks de benen omhoog te gooien, zodat het sperma gemakkelijker zijn weg kan vervolgen. Volgens experts is dit niet nodig, omdat de zaden sowieso geprogrammeerd zijn om de juiste kant op te gaan. Een duwtje in de goede richting is dus helemaal niet nodig.

Tot slot: ook de grote houten penis mag gewoon blijven waar hij is; hoewel deze onderdeel uit maakt van veel Japanse vruchtbaarheidsrituelen, is het effect er van zeker niet bewezen.

Afbeelding: Flickr account mahalie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021