Excite

Walnoot helpt tegen hartziektes

Er is onderzoek gedaan naar eten en hart- en vaatziekten. Uit dit onderzoek is gebleken dat walnoten erg goed voor je zijn en de kans verlagen op een hart- en vaatziekte. De walnoot zit namelijk vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen. Er zitten in de walnoot meer antioxidanten dan in andere noten.

Het is al eerder gebleken dat noten goed voor je zijn en kunnen helpen tegen hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type 2. Er is echter nooit onderzocht welke noten nou het beste voor je zijn. Daarom is er voor dit onderzoek gekeken naar negen populaire noten, waaronder de pinda, de amandel, de hazelnoot en de cashewnoot. Uit het onderzoek is gebleken dat de walnoot veruit het beste voor je is.

Onderzoeker Joe Vinson zegt dat er zeker twee keer zoveel antioxidanten in een walnoot zitten dan in welke andere noot dan ook. Hij vindt het dan ook jammer dat mensen zo weinig walnoten eten. In een goed en gezond dieet zou de walnoot dan ook echt niet mogen ontbreken.

Zeven walnoten op een dag zou de kans op een hart- en vaatziekte enorm kunnen verminderen. Het is opmerkelijk dat dit nooit eerder is ontdekt. Wie dus gezond wil leven, moet de walnoten zeker niet overslaan. Het maakt hierbij niet uit of je de walnoten zelf pelt, of dat je een doosje gepelde walnoten haalt. Het effect is gelijk.

Afbeelding: Flickr account vizzual-dot-com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021