Excite

Walnoten helpen tegen stress

Eerder bleek al dat walnoten ideaal zijn voor het verlagen van je cholesterol. Nu is echter nog een extra voordeel ontdekt van deze lekkere noten: ze helpen tegen stress en kunnen een hoge bloeddruk verminderen.

Dit bleek uit een onderzoek dat onlangs uitgevoerd werd. Voor dit onderzoek werden de deelnemers in twee groepen verdeeld: een groep die een toespraak van drie minuten moest houden en een groep die gedurende drie minuten een voet in koud water moesten houden. Zowel de toespraak als de kou levert stress op. De deelnemers werden bovendien op drie verschillende diëten gezet: een dieet zonder noten, een dieet met walnoten en een dieet met walnoten en lijnzaadolie.

Over het algemeen wordt lijnzaadolie ook gezien als een stof die erg goed is voor de gezondheid, maar in dit geval bleek dat de olie geen invloed heeft op de bloeddruk. Wel leek deze ontstekingen in de aders te beperken, waardoor ook het risico op hartziekten kleiner wordt. Bovendien bleek de gemiddelde druk in de aders in ruststand aanzienlijk lager bij de mensen die walnoten op het menu hadden staan.

Het bijzondere aan dit onderzoek is, dat het het eerste is dat aantoont dat walnoten een positieve invloed hebben bij stress. Het lijkt er sterk op dat walnoten de bloeddruk beperkt in stresssituaties. Dit zou onder meer kunnen komen door de omega-3 vetzuren die in walnoten te vinden zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker biwook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021