Excite

Warme verrassing: Hot Stone Massage

Als je denkt dat een massage al de ultieme vorm van ontspanning is, dan helpen we je graag op weg naar een nog fijnere belevenis: de hot stone massage! Een hot stone massage is een bijzondere massage, waarbij je niet letterlijk onder handen genomen wordt, maar waarbij je gemasseerd wordt met behulp van hete, gladde stenen!

Een hot stone massage vraagt om een beetje voorbereiding: voor jij op de bank gaat liggen bij de masseur, heeft deze al een aantal stenen – vaak basalt – schoongemaakt en opgewarmd in water dat een temperatuur heeft tussen de 120 en 150 graden. Als je gaat liggen krijg je eerst een traditionele Zweedse massage. Tijdens deze massage wordt je lichaam vast opgewarmd, zodat je straks geen moeite hebt met de temperatuur van de stenen.

Daarna word je gemasseerd met een warme steen. Op het moment dat de steen af gaat koelen, pakt je masseur weer een nieuwe steen, zodat je lijf niet af hoeft te koelen. Tijdens de massage kan het nodig blijken om bepaalde energiestromen weer op gang te krijgen. Om dat te realiseren, worden de warme stenen op verschillende punten op je ruggengraat, handen, buik of tussen je tenen gelegd.

Voor een hot stone massage in Nederland kun je op verschillende adressen terecht. Het is verstandig om te kijken of je masseur ook echt ervaren (en gediplomeerd!) is in het geven van hot stone massages, om zo problemen te voorkomen. Voor een behandeling betaal je ongeveer €40-€75, maar voor zo’n bedrag kun je er absoluut weer even tegenaan!

Afbeelding: Flickr account dMap Travel Guide

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021