Excite

Wat als vrouwen meer verdienen dan mannen...

Veel vrouwen zijn jarenlang bezig geweest met gelijkheid op alle fronten. Ook eenzelfde salaris als mannen stond hoog op de agenda. Nu lijkt het evenwicht echter naar de andere kant over te zijn geslagen; steeds meer vrouwen verdienen meer dan hun mannen. Dat klinkt mooi, maar hoe verandert dat de relatie tussen mannen en vrouwen?

Uit onderzoek blijkt dat steeds vaker de vrouw de kostwinner is. Waar rijke, succesvolle en ambitieuze mannen vaak als een grote vangst gezien worden, blijkt het voor dat type vrouw weer veel moeilijker om aan een man te komen. Veel mannen voelen zich geïntimideerd door ambitieuze vrouwen.

En dat is ook niet verwonderlijk, want volgens de oude waarden is het juist de man die de kostwinner moet zijn. Die kan hier zijn status aan ontlenen; hij zorgt ervoor dat zijn gezin eet. Als de vrouw deze rol ineens overneemt, kan dit voor veel frictie zorgen. Waar mannen snel wat minder ambitieus worden en zichzelf steeds slechter kunnen gaan voelen, willen ambitieuze vrouwen juist dat hun mannen even ambitieus worden.

De traditionele rolverdeling is nog steeds heel belangrijk in de maatschappij. Daarom kan het zowel voor mannen als vrouwen vreemd voelen om dit rollenpatroon om te draaien. Om een relatie met een veelverdienende vrouw wél te laten werken, is het belangrijk dat de man leert trots te zijn op de prestaties van zijn vrouw. Zie je relatie als een partnerschap en waardeer allebei de inbreng die jullie kunnen leveren.

Afbeelding: Flickr account Matt From London & Exolucere

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021