Excite

Wat te doen tegen haaruitval?

Haaruitval is een hardnekkig probleem. Ieder mens verliest per dag ongeveer 100 haren, maar voor sommige mensen is dit aantal veel hoger. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonen, stress, vermoeidheid, ongezonde voeding, roken of als bijwerking van bepaalde medicijnen. Bij sommige ziektes zorgt de behandeling ook voor haaruitval. Eén op de drie mannen krijgt daarnaast tussen zijn twintigste en vijftigste last van erfelijke haaruitval.

Wat kun je nou eigenlijk het beste doen tegen haaruitval? Er bestaan geen echte wondermiddelen voor, maar toch kun je de haaruitval tegengaan. De belangrijkste factor om haaruitval tegen te gaan is door gezond te eten. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Zorg er ook voor dat je voldoende essentiële vetten binnenkrijgt. Deze krijg je binnen door bijvoorbeeld vette vis te eten, zoals zalm, haring en markeel. Pas op met alcohol, suiker en cafeïne. Het kan ook verstandig zijn om te stoppen met roken.

Ook belangrijk is de shampoo die je gebruikt voor je haren. Hoewel veel reclames doen beweren dat de shampoo erg goed is, omdat het haar van binnenuit gevoed wordt, is dit niet altijd het geval. Het beste kun je gaan voor een natuurlijke shampoo op basis van brandnetel, rozemarijn of salie. Deze shampoos kun je bij iedere natuurwinkel aanschaffen.

Afbeelding: Flickrcc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021