Excite

Water drinken voor eten helpt bij afvallen

  • © Getty Images
Wie wil afvallen, kan het beste voor elke maaltijd een halve liter water drinken. Dat hebben onderzoekers van de universiteiten van Birmingham en Oxford gemeld. Hun onderzoeksresultaten werden bovendien gepubliceerd in het blad Obesity.

Om tot deze resultaten te komen, werd onderzoek uitgevoerd onder een kleine groep mensen. Het ging om 84 volwassenen met overgewicht. De helft van de groep dronk drie maanden lang een halve liter water voor elke maaltijd, de andere helft deed dat niet. Gemiddeld viel de groep die water dronk ongeveer 2,4 kilo af, terwijl de andere groep net de helft daarvan aantikte.

Hoewel de onderzoekers aangeven dat het zeker geen groot gewichtsverlies is, kan het dieet op deze manier wel makkelijker volgehouden worden. In 2010 werd een soortgelijk onderzoek gehouden, dat een soortgelijk resultaat liet zien. Nu kwamen de deelnemers echter uit alle lagen van de bevolking, wat het een iets meer representatieve afspiegeling van de samenleving maakt.

Hoe het kan dat dit 'waterdieet' zo effectief is, is nog niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat het water ervoor zorgt dat iemand voller zit en daarom minder eet. Aan de andere kant verdwijnt dat water natuurlijk ook vrij snel, waardoor de proefpersoon weer gaat snacken. Ook kan het zo zijn dat het water ervoor zorgt dat de energie-inhoud van de maag vermindert, waardoor het ook langdurig makkelijker is om minder te eten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021