Excite

Week van de teek

Het is de week van de teek en dat betekent dat er extra aandacht moet worden gegeven aan de teken en tekenbeten. De temperatuur stijgt namelijk weer behoorlijk, want de kans aanzienlijk vergroot om door een teek gebeten te worden. De week van de teek is nodig als extra voorlichting, omdat mensen vaak de ziekte van Lyme oplopen, terwijl dat makkelijk voorkomen had kunnen worden als ze alerter waren geweest.

Werknemers in de groene sector, zoals bijvoorbeeld hoveniers en boswachters, lopen een extra groot risico om gebeten te worden door een teek. Maar ook mensen die hun hond uitlaten in een bosrijke of groene omgeving lopen extra veel kans. Volgens staatsbosbeheer is de ziekte van Lyme zelfs de nummer één ziekte onder de boswachters. Daarom wordt er aangeraden dat iedereen die werkzaam is in de groene sector zich dagelijks goed controleert op tekenbeten. Ook mensen die in een natuurrijke omgeving zijn geweest kunnen zich het beste even goed controleren als ze weer thuis zijn.

Sommige teken dragen de ziekte van Lyme met zich mee. Deze ziekte kan leiden tot dermatologische, psychologische en neurologische klachten. Het is niet altijd even gemakkelijk om te achterhalen waar de klachten vandaan als iemand de ziekte van Lyme heeft.

De week van de teek duurt tot 5 april.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021