Excite

Weg met donkere kringen!

Een tekort aan slaap is direct merkbaar en dat is niet in de laatste plaats te zien aan je gezicht: langzaam maar zeker vertonen zich hier hardnekkige donkere kringen om je ogen. Als je ze eenmaal hebt, kom je er maar moeilijk vanaf. Heb jij ook last van kringen rond je ogen? Probeer dan deze tips!

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor donkere kringen. Slaapgebrek mag de meest voor de hand liggende oorzaak zijn, maar in heel veel gevallen komen donkere kringen niet door slaapgebrek, maar door erfelijkheid. In dat geval – en dat kun je laten testen bij de dokter – is het moeilijker om je kringen volledig te laten verdwijnen. Andere mogelijke oorzaken voor donkere kringen zijn een gebrek aan vitamines, ijzer of foliumzuur.

Als bij de dokter blijkt dat jouw donkere kringen niet erfelijk zijn, probeer dan eens een aantal weken achter elkaar voldoende te slapen. Hoeveel ‘voldoende’ is, verschilt per persoon. Je kunt in ieder geval het beste rekening houden met 7 tot 9 uur voor een volwassene. Na een paar weken zul je de eerste resultaten al moeten zien.

Ook het regelmatig smeren van een oogcontourcrème met vitamine K is een goede remedie tegen donkere kringen. Dagelijks gebruik heeft na verloop van tijd het meeste effect. Tot slot is het natuurlijk belangrijk om niet steeds in je ogen te wrijven én om gezond te eten. Drink lekker veel water, zorg dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt en eet gezond. Hiermee voorkom je niet alleen donkere kringen, maar ook veel andere schoonheidsprobleempjes!

Afbeelding: DAG.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021