Excite

Wel botox, geen vrienden

Er zijn verschillende redenen om botox te gebruiken en meestal concentreren die zich rond je uiterlijk. Maar wat heb je aan een mooi uiterlijk, als datzelfde uiterlijk ook vrienden buiten de deur houdt? Onderzoekers zijn er namelijk achter dat botox een bijzonder bijeffect heeft: het houdt vrienden buiten de deur.

Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-Madison hebben uit hun onderzoek kunnen concluderen dat de gevolgen van botox – een verminderde gezichtsuitdrukking, voor verwarring in het sociale leven kan zorgen. Dit blijkt met name op momenten dat er slecht nieuws gebracht wordt. Degene die botox heeft gehad, kan minder goed of geen emoties tonen, terwijl de brenger dat juist wel wil zien. Het gebrek aan af te lezen emoties wordt vervolgens opgepikt als een gebrek aan interesse.

Om tot deze conclusie te komen werden 40 vrijwilligers gevraagd. Zij werden eerst op hun reactievermogen getest voordat ze een behandeling met rimpelvullers kregen en daarna nog een keer. Met name de negatieve emoties, denk aan woede, verdriet en zorg, konden via het gezicht veel minder goed worden overgebracht. Vreemd genoeg bleek dat bij positieve emoties veel minder het geval. Dat iemand niet te hartelijk (of gewoon niet) lacht om je grapjes, wil dus niet zeggen dat diegene teveel botox heeft ingespoten.

De resultaten van het onderzoek zullen worden opgenomen in vakblad de Journal Psychological Science.

Afbeelding: Flickr account dno1967

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021