Excite

Werknemers met Mexicaanse griep moeten thuisblijven, zegt ter Horst

Minister Guusje ter Horst, van de PvdA en minister van Binnenlandse zaken, heeft laten weten dat werknemers met het Mexicaanse griepvirus beter thuis kunnen blijven, om zo verspreiding van het virus op collega’s te voorkomen.

Guusje ter Horst heeft dit in een brief geschreven naar bedrijven en werkgeversorganisaties. De brief heeft ze opgesteld samen met minister Klink, minister van de volksgezondheid. Werkgevers moeten goed opletten of hun werknemers tekens vertonen van de Mexicaanse griep en als ze het vermoeden hebben dat iemand besmet is, deze zo snel mogelijk naar huis sturen. Pas daarna kan de huisarts oordelen in hoeverre dit vermoeden ook daadwerkelijk klopt. Er wordt verwacht dat de Mexicaanse griep in het najaar veel meer slachtoffers eist. De huisarts of de GGD zal dan met de werkgever overleggen of meer actie nodig is.

Op dit moment zijn er 164 Nederlanders bekend die het virus te pakken hebben. Zestig hiervan zijn besmet geraakt zonder op vakantie te gaan. Het is dus noodzakelijk om overal te scannen op het virus en niet alleen bij mensen die net uit het buitenland zijn teruggekomen.

Minister Klink heeft 34 miljoen vaccins besteld. Hiermee kan heel Nederland twee keer ingeënt worden. De eerste vaccins zullen in het najaar te krijgen zijn.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021