Excite

Wetenschappers: G-spot bestaat niet

Volgens wetenschappers zou het kunnen dat de G-spot helemaal niet bestaat. Tot nu toe werd altijd gedacht dat deze wel bestond, maar dat niet iedere vrouw deze erogene zone ook daadwerkelijk had.

Volgens onderzoekers van het King’s College in Londen is er geen enkel bewijs voor het bestaan van de G-spot. Deze ‘knoop’ van zenuwuiteinden zou vooral bestaan in de fantasie van vrouwen. Veel vrouwen menen namelijk dat ze een G-spot hebben dankzij sporten of een bepaald eetpatroon, maar volgens de onderzoekers is dat onzin en is het ontzettend moeilijk om echt bewijs van het bestaan van de G-spot te vinden.

Het gaat hier niet zomaar om een paar onderzoekers die snel een onderzoek hebben uitgevoerd; er is lang gezocht naar informatie over de G-spot en bewijzen van het bestaan ervan. Maar liefst 1800 vrouwen, die allemaal deel uitmaakten van een tweeling, werkten mee aan het onderzoek. Hen werd onder andere gevraagd of ze een G-spot dachten te hebben. Omdat de tweelingen dezelfde genen hebben, dachten de onderzoekers dat de tweelingen wel in veel gevallen hetzelfde antwoord zouden geven. Dit bleek echter niet het geval – hier was geen enkel patroon in te ontdekken.

Dit maakt het resultaat – dat het idee van de G-spot vooral subjectief is en op geen enkele manier objectief is aan te tonen – alleen maar opvallender. De wetenschappers zijn in ieder geval blij met het resultaat; zij hebben weer een mysterie opgehelderd!

Afbeelding: Flickr account akk_rus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021