Excite

Wilt u er een tasje bij?

Een restaurant in de staat New York komt met een opmerkelijke actie. Je kan bij het Willow & Sons namelijk een handtas of een hoed kopen. Vreemd, maar het wordt nog gekker. De souvenirs zijn namelijk gemaakt van het dier dat je zojuist zelf verorberd hebt.

Nadat je een biefstukje naar binnen hebt gewerkt kan je ervoor kiezen tegen betaling van 300 tot 400 dollar een leuke tas, broekriem of zelfs voetbal te kopen, gemaakt van de huid van het dier dat je hebt opgegeten. 'We willen iets exclusief aanbieden waarvan klanten ook na hun eten kunnen genieten,' zei Kate Hulling, vrouw van de eigenaar, tegen de New York Post.

Maar de actie is zeker niet bedoeld als ludieke grap. 'Wij geven klanten de mogelijkheid het dier echt eer te bewijzen. Maar we houden het kleinschalig en enkel voor klanten die in ons restaurant de dieren opeten.' Een souvenir uit het restaurant is dus zeer exclusief.

Het mooie van de tassenverkoop vindt Hulling dat consumenten meer bewust worden van het hele proces; van koe tot biefstuk. 'Als je er even bij stil staat hoe snel we een hamburger verorberen en we in die tijd nauwelijks denken aan het leed van het dier, dan kan zo'n tas die van generaties op generaties overgedragen wordt daar verandering in brengen.' Culinair verantwoord, modebewust en nobel, wat wil je nog meer van een restaurant?

Afbeelding: Flickr, gebruiker Franklin Heijnen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020