Excite

Onderdruk je paniek met Xanax

Iedereen is wel eens angstig, maar wanneer je last hebt van hevige paniekaanvallen of gediagnosticeerd bent met een angststoornis, wordt vaak Xanax voorgeschreven. Hoewel de naam Xanax door velen wordt beschouwd als een antidepressiva, is Xanax in werkelijkheid een geneesmiddel dat wordt toegepast bij het onderdrukken van angststoornissen en paniekaanvallen.

Xanax: al sinds 1983 een effectief medicijn

Xanax werd voor het eerst in 1983 op de internationale markt gebracht. Na verscheidene klinische testen werd het middel goedgekeurd voor de verkoop. Xanax valt onder de benzodiazepinen en heeft een kortdurende genezende werking. Xanax is alleen op recept verkrijgbaar en de werkzame stof in Xanax is Alprazolam.

Wanneer wordt Xanax voorgeschreven?

Xanax heeft na inname een kalmerende werking op de gebruiker. De spieren raken in ontspannen toestand en angstgevoelens raken sterk verminderd. Dit betekent niet dat iedereen die angstgevoelens heeft, dit medicijn zomaar kan gebruiken. Pas wanneer er sprake is van een officieel vastgestelde angststoornis of regelmatig terugkerende paniekaanvallen, zal een arts het middel voorschrijven aan de patiënt. Paniek en angstgevoelens kunnen namelijk ernstige lichamelijke klachten veroorzaken zoals pijn in de borst, hartkloppingen, zweten en trillen. Dit kan zelfs leiden tot hyperventilatie of in het ergste geval een hartaanval.

Gebruik van Xanax

Xanax wordt verschaft in de vorm van tabletten. De tabletten moeten verdeeld over de dag worden ingenomen en het wordt aangeraden om niet langer dan twee maanden Xanax te slikken vanwege het gevaar op verslaving. Xanax moet worden beschouwd als een tijdelijk hulpmiddel. Wanneer de spanning en paniekaanvallen door externe oorzaken worden veroorzaakt, is het zaak om deze aan te pakken en niet afhankelijk te worden van het geneesmiddel.

De bijwerkingen van Xanax

Zeker in de eerste paar weken kunnen er tijdens het gebruik van Xanax sterke bijwerkingen optreden. Gebruikers kunnen last krijgen van een verminderde coördinatie, dubbel zien, verzwakte spieren en trager denken. Deze verschijnselen worden allen veroorzaakt door de kalmerende werking van Xanax. Pas dus vooral op dat je je niet in situaties begeeft die een snel reactievermogen vereisen, zoals in het verkeer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020