Excite

Yoga net zo gezond als fietsen

  • © Getty Images
Goed nieuws voor iedereen die best wat meer wil bewegen, maar zich liever niet te veel in het zweet werkt: het kan ook op een rustigere manier. Yoga beoefenen is volgens experts namelijk even goed voor je hart als een pittige fietstocht.

Britse onderzoekers namen de resultaten van 37 onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van yoga onder de loep en ontdekten dat de voordelen van yoga vergelijkbaar waren met de voordelen van regelmatig wandelen of fietsen. Daarnaast blijkt yoga in sommige gevallen ook nog eens beter te werken dan medicijnen.

Deze goede resultaten zouden vooral te danken zijn aan de combinatie van sport en ontspanning. Hierdoor heeft het bijzondere voordelen. Het is dus goed voor het hart, maar kan het ook makkelijker maken om te stoppen met roken. Daarnaast leidt yoga tot gewichtsverlies, verlaagt het je cholesterolgehalte en de bloeddruk.

Het belangrijke voordeel van yoga is bovendien dat praktisch iedereen het kan doen, ook mensen voor wie het fysiek niet verstandig meer is om te fietsen of te wandelen. Bovendien zou yoga ook helpen als bepaalde gezondheidsproblemen - zoals hart- en vaatziekten - al aanwezig zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021