Excite

Zakenman blijkt baarmoeder te hebben

  • © Getty Images
Een 37-jarige Britse zakenman kreeg de schrik van zijn leven toen hij na seks een doffe pijn voelde en bloed aantrof in zijn urine. Hij ging ermee naar de huisarts en werd doorgestuurd voor een MRI-scan. Zijn artsen dachten namelijk dat hij blaaskanker zou hebben. Uit de foto's bleek echter dat de man een baarmoeder, eierstokken en een baarmoederhals te hebben.

De pijn waar hij last van had en het bloed dat hij in zijn urine aantrof bleken te betekenen dat hij ongesteld was. De man had al eerder dergelijke klachten, maar tot die tijd hadden artsen ze altijd weggewuifd. Dankzij de laatste scan ontdekten de artsen echter dat de zakenman niet alleen mannelijke genitaliën had, maar ook vrouwelijke. Aan de buitenkant was hier echter niets van te zien.

De man zou al vanaf zijn tienertijd last hebben gehad van menstruatieklachten en zou volgens experts zelfs zwanger kunnen zijn. Daar heeft de man echter geen behoefte aan; hij zal binnenkort een operatie ondergaan om zijn baarmoeder te laten verwijderen, zodat hij helemaal als man door het leven kan gaan. Artsen hebben hem echter wel gewaarschuwd dat hij dan mogelijk in de overgang kan komen.

Hoewel het niet heel vaak voorkomt, is het waarschijnlijk dat de man lijdt aan het Persistent Mullerian Duct Syndroom, een zeldzame genetische stoornis waarbij het lichaam tijdens de zwangerschap bepaalde hormonen niet produceert of hier niet op de juiste manier op reageert. Dat zorgt ervoor dat er een baarmoeder ontstaat, terwijl tegelijkertijd ook de penis gewoon groeit. In de meeste gevallen wordt deze aandoening al rond de puberteit opgespoord.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021