Excite

Zeewier als wondermiddel

In Nederland eten we bijna alleen maar groenten die of in de grond hebben gezeten of aan een plant hebben gegroeid. In Japan hebben ze al eeuwenlang het idee dat je ook prima groenten uit de zee kunt halen, zoals zeewier. En als bonus zou dat volgens recent onderzoek ook nog eens een bloeddrukverlagende effect hebben.

De Britse onderzoekers ontdekten dat zeewier hetzelfde effect heeft op de bloeddruk als medicijnen die speciaal wordt voorgeschreven aan mensen met een te hoge bloeddruk. Zeewier zou vooral veel zogenaamde ‘bioactieve peptiden’ bevatten, die dezelfde eigenschappen hebben als bestanddelen die aan deze medicijnen worden toegevoegd.

In Japan is zeewier een erg populair ingrediënt, dat onder andere wordt gebruikt in Wakame, misosoep, Kombu en Nori. Onze Aziatische vrienden zouden wel eens een wondermiddel in handen kunnen hebben. Niet alleen helpt zeewier tegen een te hoge bloeddruk, het helpt volgens sommige wetenschappers ook nog eens een handje bij het verliezen van gewicht.

Het eten van zeewier, dat van zichzelf al weinig calorieën bevat, werkt namelijk de opname van vet in het lichaam tegen. Uit Japans onderzoek bleek recent dat ratten die zeewier te eten kregen gemiddeld 10% van hun lichaamsgewicht verloren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020