Excite

Zes vakanties per jaar tegen burn-out

Wil je voorkomen dat je een burn-out krijgt? Dan is het verstandig om ongeveer zes vakanties te plannen voor het komende jaar. Wie namelijk om de 62 dagen op vakantie gaat, kan een burn-out voorkomen.

Lange werkdagen en een hoge werkdruk zorgen ervoor dat je eigenlijk niet langer dan die 62 dagen gefocust kunt blijven op je werk. Als je dan vakantie neemt, voorkom je dat je ziek of gestresst raakt. Als je dan even op vakantie gaat, kun je weer opladen. Het hoeft geen hele lange vakantie te zijn; veel werknemers voelen zich al geweldig als ze weten dat ze vakantie hebben. Anderen hebben aan twee dagen genoeg. Des te langer je doorgaat, des te meer vakantie je nodig hebt om het werk los te laten. Bij sommige mensen lukt dit bijvoorbeeld pas in de tweede week. Vooral vrouwen blijven langer vasthouden aan hun werk.

Het is het beste voor werknemers als ze er elke paar maanden even tussenuit gaan. Op die manier kan een burn-out voorkomen worden, die uiteindelijk veel meer geld kosten dan die vrije dagen. Bovendien zorgt het ervoor dat de algemene gezondheid van de medewerkers beter wordt; als mensen niet kunnen ontspannen, dan hebben ze over het algemeen ook meer gezondheidsproblemen, waardoor ze sneller ziek worden of zich minder goed kunnen concentreren. Dan zijn ze wel aanwezig, maar leveren ze maar weinig rendement.

Afbeelding: Flickr account GabrielaP93

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021