Excite

Ziekenhuis in Antwerpen blundert

Wie een operatie in het Sint-Augustinus Ziekenhuis in Antwerpen heeft gepland doet er verstandig aan een tijdje te wachten. In een week tijd werden twee grote blunders van het ziekenhuis openbaar gemaakt. Zo liep een 50-jarige man na zijn operatie een jaar lang met twee scharen in zijn buik rond. Vergeten. Vandaag bleek dat een 55-jarige lotgenoot na haar operatie maanden een sonde van meer dan een meter lang in haar buik had zitten. Foutje.

De vrouw kon sinds de operatie geen hap voedsel binnen houden. Ze verloor maar liefst 30 kilo aan lichaamsgewicht, maar de artsen grepen niet in. Uiteindelijk was het haar eigen man nota bene, die de sonde in de keel van zijn vrouw ontdekte en uiteindelijk los kon trekken. Het optreden van het Sint-Augustinus Ziekenhuis verdient allesbehalve de schoonheidsprijs. Ook bij het incident met de twee scharen trad het hospitaal op zijn zachtst gezegd weifelend op.

Glen G. had verschrikkelijke pijn na zijn buikoperatie, maar de dienstdoende chirurg wilde niet luisteren naar zijn patiënt. Wel had het ziekenhuispersoneel gemerkt dat de operatiekamer twee scharen te kort kwam. Een simpele optelsom zou uitwijzen dat twee missende scharen en een geopereerde patient met onverklaarbare pijn met elkaar in verband zouden kunnen staan. Maar niet in het Sint-Augustinus Ziekenhuis.

De chirurg en het hospitaal hebben hun fout inmiddels ruiterlijk toegegeven, en boden Glen G. een schadevergoeding van 5.000 euro aan. Hij weigert echter, en eist een realistischer som van 80.000 euro. Ophoesten dus.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jako Jellema

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021