Excite

Zo kun je effectiever vet verbranden

Met de aanhoudende kou denken we er liever niet aan, maar de zomer komt steeds dichterbij. Je lichaam is nog maar enkele maanden verwijderd van die bikini dus het is tijd om in actie te komen. Met deze tips kun je nog effectiever vet verbranden, zodat je over een paar weken een stuk strakker in je vel zit.

Vet verbranden met een gezond dieet

Vet verbranden begint met een gezond dieet. Dat betekent dat je de aankomende tijd zoveel mogelijk suiker en vet moet laten staan. Geen snoep dus, maar ook geen frisdrank. Probeer ook vruchtensappen en smoothies te vervangen door water. Hoewel ze erg gezond zijn bevatten deze fruitdranken veel suiker. Met mate dus. Ook vet eten moet je echt laten staan. Probeer in je eigen keuken ook geen roomboter te gebruiken en vermijd fastfood.

Vet verbranden door sporten

Om vet te verbranden moet je sporten. Zorg voor een goede combinatie van cardio en krachttraining en ga minstens drie keer per week sporten. Pas dan zul je echt vooruitgang boeken. Krachttraining is belangrijk om je spieren strakker te krijgen. Zo vormt het vet van je lichaam zich beter om de spieren heen en krijg je een strakker lichaam.

Water drinken

Veel water drinken zorgt voor een snelle afvoer van afvalstoffen. Dat betekent minder spierpijn en minder opslag van vet. Ook als je veel sport is het belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Neem daarom altijd een flesje water mee naar de sportschool en dwing jezelf om voldoende te drinken.

Beweging in vrije momenten

It’s the small things! Neem de trap in plaats van de lift, fiets naar je werk en laat de auto staan; alle beweging die je krijgt is meegenomen. Zeker als je een ‘zittend beroep’ hebt is het belangrijk om tijdens je vrije momenten zoveel mogelijk beweging te krijgen. Zo kun je nog sneller dat vet verbranden. Voor je het weet staat de bikini je weer prachtig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021